Törékeny áruk csomagolása

Sérülékeny és törékeny tartalom esetén szükséges a biztonságos csomagolás kialakítása.
Sérülékeny csomag esetében két többrétegű, erős kartondoboz használata javasolt mind a külső, mind pedig a belső tartalom megóvása érdekében.
Fontos a hungarocell és térkitöltő anyag használata. A törékeny tárgy ne érintkezzen közvetlenül a külső doboz falával, ezért szükséges belülről vastagon kibélelt karton használata, illetve a külső és belső karton közti kitöltés, amely megfelelően védi a tartalmat.
Ha több darabból áll a küldemény, szükséges egymástól elkülöníteni őket a csomagoláson belül, annak érdekében, hogy ne tudjanak megsérülni a szállítás során.
Válasszuk ki a megfelelő csomagolóanyagot (térkitöltő,légpárnás fólia,csomagoló hullámpapír), és béleljük ki belülről alaposan.
Helyezzük bele a szállítani kívánt tárgyat, amelyet szintén tekerjünk körbe fóliával, vagy csomagoljuk be csomagolópapírba.
Ezután töltsük ki a dobozt térkitöltő anyaggal a sérülések elkerülése érdekében. Amennyiben lapos, törékeny anyagot küld, mindig használjon karton elválasztó lapokat az egyes darabok között.
Miután ezzel elkészültünk, zárjuk le a dobozt és erősen ragasszuk le, az éleket is ragasszuk körbe.

Webáruház készítés